Thursday, January 14, 2016

~ Semangat 2016 ~

Hi semua... apa nak citernye.. ok.. bila wat keje petang-petang ni mesti ada rasa ngantuk kan.. lagi pulak perut dah kenyang.. mata pun berat la. Haaa mana semangat 2016 ni.. hilang dibawa angin musin panas ni ke?? Semangat ni nak kumpul payah, bila dah dtg semua benda nak dibuatnye.. sometime semangat ni mcm cips more.. (kejap ada... kejap tiada)... pagi td semangat tu datang mcm line dIGI LTE.. bila dah smp satu peringkat dia slow .. so nak kekalkan momentum semangat ni kene sentiasa percaya ape yg kita buat tu utk Redha Allah... kekadang ada yg cuba nak patahkan semangat kita.. itu biasa... so kita punye badan, kita punye rasa, kita punye kekuatan.... kita la yg atur segalanya.. So jangan pudarkan semangat yg korang ada utk capai apa yang korang inginkan... ok la.. So renung2kan.... tatatititutu....

Wednesday, January 13, 2016

~ Lamanye Menghilang~

Assalamualaikum semua bloger.. hampir 2 tahun meninggalkan blog ni tanpa sebarang cerita.. rasa rindu juga.. cuma masa tidak mengizinkan i utk update any story.. Nak mula kat mana pun i xtau.. maybe i mulakan dengan perjalanan hidup i utk tahun 2016 ni. Setiap dr kita punye azam dan impian masing-masing. but for me impian yg nak dikejar tu sometime need to pengorbanan la.. azam??? every year semua nak jg yg terbaik kan.. tipula xde dlm list azam tu.. right mmg ada.. cuma cara dan prinsip yg berbeza.. nak ada orang sayang... nak naik pangkat... nak ada family mcm2 la.. bg i semua tu rezeki.. Jika Allah beri itu rezeki.. nak mengharap sgt pun susah kene usaha lebih la.. Masa depan kita boleh rancang but Allah penentu segala. Ok...i think cukup setakat ni dlu.. next time i continue lagi k.. tatatititutu........

Friday, January 4, 2013

~ Azam Tahun 2013 ~

Tahun 2013 ni konon2nye nak ber"diet" la ... bukan sbb i dah nmpk montel but almaklumlah semenjak 2,3 bulan lepas bersalin ni badan dan berisi skit.. so now i must do something to maintain my BIM... actually i sendiri yg rasa badan ni dah berat and asma pun selalu menyerang so now da tiba masanye utk i control makan especialy nasi.. form 01/01/2013 i dah dpt kurangkn pengambilan nasi..... i just take some fruit, vege and milk kalau i rasa nak makan..... i rasa ini percubaan yg baik..... slowly la kan....
Mmg la cabaran nak diet ni byk but i try the best..... nafsu mkn tu kita yg boleh control so lps ni just ignore if had somebody to try rosakkn my diet especialy my hubby... supported from family it's very important... thanks to my hubby coz understand that my diet programme..... doa from members agar usaha i bg tahun 2013 ni tercapai... In Syaa Allah...

~ Salam Tahun Baru 2013 ~

Salam Tahun Baru pd semua friends... harap belum terlambat la utk i nak wish " Happy New Year"... tahun yg banyak cabaran demi utk mematangkan diri demi masa depan... i pun ada azam juga cuma azam i tahun nie nak buat yg lebih baik dan terbaik... ok la frens i stop dlu wat msa nie coz ada keje nak buat.. may be tghri skit nnt i continue blk.. selamat menjalankan tugas kengkawan....

Monday, October 15, 2012

~SALAM HARI ISNIN ~






Salam kepada semua blogger.. hopefully uolss sihat and happy hari ni.. jangan malas2 nak wat keje... i tahu bila dah lama cuti walaupun 2 hari but mood tu still mood cuti lagi kan.... anywhere today uols must change your mood and focus to your work.... biasala klu hari isnin ni byk la keje yg datang so anggaplah tugas tu sebagai ibadah kita utk hari ini... last word for this time... focus and happy enjoy to your journey today.... tatatititutu.....

Friday, October 5, 2012




Salam semua bloger... i harap u all sume sihat la hendaknya... dah lama rasanya x n3 post ni.. kekakangan tugas yg x mengizinkan utk i berblog2 ni... anywhere now i start to write again.. ape nak story pun i x tau. actually i bru lepas pantang bersaling. i get a new baby boy..Muhamad Emran Firaz born of 13 July 2012 at Salam Medical Center, Shah Alam. i bersyukur sgt walaupun Firaz lahir 35 mggu but dia sihat ank xde any problem pun.. after 3 day at home dia kene jaundis (demam kuning) plak.. so we admited at Salam Medical Center. Firaz xnak tido bwh lampu biru tu so dengan mama dia sekali la duk bwh lampu tu.. kecian Firaz mama... sepanjang dlm pantang mmg best layan baby Firaz yelA 8 thn menanti akhirnya Allah makbulkan doa kami utk timang cahayamata lagi.. Eryna and Firaz penyeri kasih sayang mama ngan ayah...
we love u all berdua....

Nak letak pic baby Firaz nnt2 la.. mesti u all geram bila tgk.. now Firaz dah 2 bln, mggu depan Firaz 3 bln.. eehhh dah besar anak teruna mama... ermm byk lagi nak story ni but not now... maybe i continue lps ni ok...tatatititutu......

Friday, December 9, 2011

~ Touching Mood...

Saban hari lalui hari-hari yang menghampiri penguhujung tahun 2011 ni membuatkn i tersa adenya sesuatu yang sukar untuk dimengertikan dengan kata-kata.... perasaan yang datang tu bercampurbaur antara suka,sedih, terharu, gembira dan mcm2 lagilah... nak laluinya dr hari ke hari mcm takut je but i'm still waiting for something new in my career..

Just wait n see...

p/s : Hidup umpama roda...